Waarschuwing: Pas op lijnkapers!

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Hoe merkt u dat uw lijn is gekaapt?

U merkt opeens dat u een andere telefonieaanbieder heeft. Onverwachts krijgt u een rekening in de bus of een monteur op de stoep. U of één van uw medewerkers heeft nooit contact gehad met de nieuwe aanbieder. Of er is wel contact geweest, maar u of één van uw medewerkers heeft niet bewust ingestemd met een aanbod. Toch bent u overgezet. We spreken in zo’n geval van lijnkaping. Lijnkaping is voor telefonieabonnees heel vervelend.

Wat is lijnkaping precies?

U kunt overstappen naar een andere telefonieaanbieder. Meestal gebeurt dit als u er zelf voor kiest. Maar soms zonder dat u erom heeft gevraagd. Of zonder dat u ermee heeft ingestemd. Dit heet lijnkaping, slamming of ongewilde overstap. Het gaat bij lijnkaping niet over telefonische werving waarbij het helder is dat het om een nieuwe aanbieder gaat die u een duidelijk aanbod doet. Consumenten hebben wettelijk een betere bescherming tegen lijnkaping dan zakelijke klanten. Lijnkaping is daardoor vooral een probleem voor ondernemers.

Wat kunt u zelf doen bij lijnkaping?

Probeer eerst bij de nieuwe aanbieder de overstap terug te draaien. Met hem heeft u geen contract. Hiervoor kunt u deze voorbeeldbrief gebruiken. Komt u er met hem niet uit? Neem dan met ons contact op. Wij helpen u verder!

Laat uw reactie achter

U moet ingelogd zijn om een post te plaatsen.

Telegrootgebruik

is de serviceorganisatie van de Nederlandse Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG)

Exclusief voor leden van BTG leveren wij diensten en inkoopvoordelen rondom telecommunicatieproducten en -diensten. Ook handelt TGG de administratieve verwerking van complexe facturering af zodat u meer overzicht krijgt, bijvoorbeeld voor bedrijven met veel vestigingen.

Webshop Mobiele hardware

Via deze webshop kunnen TGG deelnemers eenvoudig bestellingen plaatsen voor smartphones, accessoires, mobiele diensten en services.

LOGIN

Webshop TGG DSL shop

Via deze webshop kunnen TGG deelnemers internetverbindingen op basis van ADSL en SDSL bestellen. Het assortiment loopt van een eenvoudige ADSL-verbinding voor een thuiswerker tot een zakelijke SDSL-verbinding met een snelheid van 20Mbit.

LOGIN