TGG App store2017-08-04T12:15:21+00:00

Handige zakelijke tools

Het vinden van de juiste zakelijke tool tussen honderdduizenden beschikbare apps is als zoeken naar een speld in een hooiberg. De TGG App Store helpt zakelijke gebruikers in dit proces met een platform waar de best practices op het gebied van enterprise mobility gedeeld worden.

Zakelijk Platform voor TGG klanten

De TGG App Store is een zakelijk platform dat exclusief toegankelijk is voor leden van BTG die klant zijn bij TGG. Om de kwaliteit te waarborgen staan in deze App Store uitsluitend apps van gecontracteerde leveranciers. Hierdoor kunnen organisaties in een vertrouwde omgeving veilig gebruikmaken van de beste tools. Leden die een app willen implementeren binnen hun organisatie, worden hierin begeleid en kunnen rekenen op technische ondersteuning.

In de App Store zijn verschillende soorten apps beschikbaar die organisaties helpen op het gebied van enterprise mobility. Daarbij moet gedacht worden aan een sociaal intranet, cloud of moblity scans en tools om werkprocessen efficiënter in te richten. Een greep uit de beschikbare apps:

  • Papierloos vergaderen: digitaliseert agenda’s en notulen en zorgt voor een efficiënte en veilige verspreiding.
  • Activity Based Working: helpt bij het vinden van werkplaatsen, collega’s en vrije vergaderzalen.
  • Employee Engagement: bundelt nieuwsbronnen in één overzicht met interactieve likes, comments, polls en messaging.

Toegang krijgen

Toegang tot de App Store is exclusief voor leden van BTG die klant zijn bij TGG. De App Store is beschikbaar voor iOS, Android en Windows 10. Klanten van TGG krijgen op aanvraag de downloadlink persoonlijk toegestuurd. Een aanvraag kunt u doen via info@tgg.nl. Mocht u vragen hebben over de toegang of het gebruik van de TGG App Store, dan kunt u contact opnemen met Tom van Kooten. Vervolgens komt u in drie simpele stappen in de Appstore:

download de Appstore via deze link.

Stap 2: (iOS) Accepteer het certificaat

Nadat de Appstore gedownload is zal je gevraagd worden of je de app wilt installeren. Kies ‘installeer’, en druk daarna op de Home-knop van uw iOS-apparaat.

Bij het opstarten van de Appstore of een App uit de Appstore  kun je de volgende melding krijgen “Niet-vertrouwde bedrijfsappontwikkelaar”. Om deze te vertrouwen voer je de volgende stappen uit: Instellingen > Algemeen > Profielen of Beheer profielen en apparaten > tik op het profiel om te vertrouwen > Start hierna de app weer opnieuw.

Stap 2: (Android) Sta eenmalig onbekende bron toe

Nadat je het bestand hebt gedownload via de link zal je eerst toe moeten staan dat onbekende bronnen mogen installeren. Dit kan je doen aan de hand van de volgende stappen:

Instellingen > Schermvergrendeling en beveiliging > Beveiliging > Onbekende bronnen > OK

Stap 3: Start de app

Je kan nu de Appstore starten en inloggen met de TGG inloggegevens.

Apps aanschaffen voor organisaties

Nadat u in de TGG App Store een app heeft getest, kunt u beslissen om over te gaan tot aankoop van de app.  Deze aankoop gaat anders dan in een publieke App Store, zoals van Google of Apple. Er moet namelijk eerst gekeken worden of er binnen uw organisatie een platform aanwezig is waarop de apps gedistribueerd kunnen worden. Daarnaast moeten er vaak ook koppelingen gemaakt worden met de backend (eigen systemen) van een organisatie. Wanneer een organisatie een app wil inzetten, gaat dat volgens deze 3 stappen:

  1. App aanvragen – via een aanvraagformulier geeft een contactpersoon van de organisatie de gewenste apps aan.
  2. Pilot – na de intake wordt onder begeleiding een proefomgeving opgezet.
  3. Implementatie – is de pilot succesvol, dan vindt de daadwerkelijke implementatie plaats inclusief veilige koppelingen met de backend van de organisatie.

De facturatie van apps verloopt via TGG zodat er sprake is van een eenvoudige factuurbundeling. De servicedesk van Oase AS staat klaar voor technische ondersteuning, zodat organisaties maximaal ontzorgd worden.

Leveranciers & Partners

De exclusiviteit en directe toegang tot de grootzakelijke markt is voor leveranciers van apps een groot voordeel. Partners sluiten een overeenkomst met TGG waarin afspraken worden gemaakt over het volume, de prijs, marges en ondersteuning. Zo kunnen apps die ontwikkeld zijn voor een specifieke branche, breder ingezet worden.

Leveranciers van apps kunnen voor meer informatie contact opnemen met Tom van Kooten via tomvankooten@btg.org.

De App Store is een cocreatie van BTG, TGG en Oase AS. De Branchevereniging ICT en Telecommunicatie (BTG) behartigt sinds 1986 de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen die op grote schaal gebruikmaken van bedrijfscommunicatie. Dit doet BTG door middel van een structurele lobby, het organiseren van themabijeenkomsten en een bundeling van vraag. Dochterorganisatie Telegrootgebruik (TGG) levert diensten rondom de grootschalige inkoop van telecommunicatieproducten- en diensten. Leden genieten hierbij van inkoopvoordeel. Tot slot biedt Oase App Services de technische ondersteuning van de App Store en begeleidt organisaties bij het implementeren van oplossingen op het gebied van enterprise mobility.